Ден след като товарният кораб Дали, плаващ под сингапурски флаг, се блъсна

...
Ден след като товарният кораб Дали, плаващ под сингапурски флаг, се блъсна
Коментари Харесай

Откриха две тела след срутването на моста в Балтимор, както и черната кутия на кораба

Ден след като товарният кораб  " Дали ", плаващ под сингапурски байрак, се блъсна в една от колоните на моста, при което по-голямата част от оборудването рухна във водата, водолази извадиха две тела от река Патапско. 

Представител на полицията на Мериленд, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция, съобщи, че телата на двама мъже са били открити в камион, паднал в реката при сриването на моста. Същият представител разясни, че интервенцията по намирането на телата на други хора е прекратена поради неприятните условия.

Четирима служащи към момента са в неопределеност, само че се счита, че гибелта им е настъпила, както оповестиха 18 часа след сриването. Сред изчезналите има хора с генезис от Гватемала, Хондурас и Мексико, споделиха дипломати от тези страни. Във вторник спасителите извадиха живи от водата двама души, като един беше приет в болница, напомня Ройтерс.

Междувременно проверяващите от Националния съвет по сигурност на превоза на Съединени американски щати (NTSB) са се качили на борда на кораба през вчерашния ден и са разкрили записващото устройство за данни ( " черна кутия " ), заяви ръководителят на NTSB Дженифър Хоменди. 

Записващото устройство ще бъде оценено, а институцията ще изследва и дали мръсно гориво е изиграло роля за загубата на мощ на кораба като част от следствието на конфликта от вторник, сподели Хоменди пред Cи Ен Ен.

Опасните материали на борда на товарния транспортен съд " Дали " не съставляват опасност за публичната сигурност, съобщи на постоянен брифинг в Белия дом вицеадмирал Питър Готие, заместник-командващ интервенциите на Бреговата защита на Съединени американски щати, представен от Асошиейтед прес.

По думите корабът е превозвал " повече от милион и половина галона (над 5600 кубични метра) гориво " и към 4,7 хиляди контейнера, 56 от които са съдържали рискови субстанции. Според Готие в нито един от двата контейнера, паднали във водата след конфликта, не е имало сходни субстанции. Той означи, че случаят не е провокирал " социална опасност ". Служители на бреговата защита са почнали работа за възобновяване на опцията за употреба на плавателния съд и отдалечаването му от мястото на злополуката, сподели още Готие.

Снимка: БТА/АР

Федерални и щатски чиновници обявиха, че злополуката наподобява е била случай. Националният съвет по сигурност на превоза на Съединени американски щати проверява случая, а придвижването на корабите, влизащи и излизащи от пристанището на Балтимор, е прекратено за неопределен срок.

 

Смята се, че откакто предизвестието на диспечера идва по радиото измежду нощ - голям товарен транспортен съд е изгубил ръководство и се е насочил към моста " Франсис Скот Кий " - в границите на 90 секунди служители на реда дават отговор, че са съумели да спрат придвижването на транспортни средства през моста в Балтимор в двете направления, съобщи Асошиейтед прес.

Един от тях споделя, че таман щял да се качи на моста, с цел да предизвести строителния екип. Оказва се обаче, че е прекомерно късно и натоварения с големи контейнери транспортен съд се блъска в опорен дирек на оборудването.  " Целият мост просто падна ", предава по радиото един угрижен служител на реда. " Пращайте, пращайте, който и да е, всички... целият мост просто се срути ". 

Кметът на Балтимор Брандън Скот назова случилото се " немислима покруса ". Губернаторът на Мериленд Уес Мур приветства чиновниците на незабавните служби за бързата им реакция. " Буквално с това, че са съумели да спрат колите да минават по моста, тези хора са герои ", съобщи Мур. " Те избавиха човешки животи предходната нощ ", добави той.

Срутването на моста " Франсис Скот Кий " в нощта на 26 март докара до затваряне за неопределен срок на пристанището на Балтимор. Стоманеният мост над река Патапско е открит е през 1977 година след пет години строителство и е с дължина 2,6 километра. Годишно по него минават 11,3 милиона транспортни средства, показва ръководството за превоз на щата Мериленд. Под него минават кораби от и за пристанището в Балтимор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР